Zonnepanelen in Venlo

Je ziet het vast al bij je zelf in de straat, in je buurt of wijk en in onze stad. Er komen gelukkig meer en meer zonnepanelen. Met zonnepanelen wek je stroom op via je eigen dak en bespaar je elke maand opnieuw op je energierekening. Daarnaast zorgt het voor een hogere waarde voor je huis en, omdat zonnepanelen lang werken is het ook een slimme investering. Misschien wel het allerbelangrijkste...het geeft je een plezierig gevoel.

Gebruik de kracht van zonne-energie

Zonne-energie is de energie van de zon in de vorm die we kunnen benutten in de vorm van warmte en licht. Het vormt samen met windenergie, waterkracht en biomassa meer dan 99,9% van alle Nieuwe energie bronnen.

‘Met zonnepanelen wek je stroom op via je eigen dak en bespaar je elke maand opnieuw op je energierekening’

Zelf energie opwekken met zonnepanelen

Fossiele brandstoffen zoals gas raken op. Daarom werken we Morgen in Venlo aan nieuwe vormen van energie. Als je Morgen zonnepanelen plaatst wek je zelf Nieuwe energie op en dalen je energiekosten ;-).

Zo werken zonnepanelen

Een zonnecel zet licht direct om in elektrische energie. In een zonnepaneel zijn meerdere zonnecellen geplaatst zodat een groot vermogen wordt gerealiseerd. Een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 3500 kWh aan stroom per jaar. Als je 10 zonnepanelen op je dak plaatst, dan ben je energieneutraal en zónder kosten.

‘Alle voordelen op een rij’

1. Je levert Nieuwe energie terug

Zonnepanelen wekken Nieuwe energie op. Deze energie lever je terug aan het elektriciteitsnet. Daardoor loopt de energiemeter terug óf de slimme meter registreert dat je terug levert. Op je jaarrekening verrekent je energieleverancier de stroom van je zonnepanelen met de stroom die je hebt verbruikt, tegen hetzelfde tarief. Eén zonnepaneel heeft een gemiddelde opbrengst van ongeveer 350 kilowatt.

2. Btw van 21% terug van je zonnepanelen

Ben je je aan het kijken voor zonnepanelen? Dan is het goede nieuws dat je de btw terug kunt krijgen voor je zonnepanelen. Dit levert je al gauw een besparing op van ongeveer 21 procent!

3. Je woning wordt méér waard

Jouw zonnepanelen hebben een zéér positief effect op de waarde van je woning. Hoe groener je energielabel van je woning, hoe beter dit is voor de waarde van je huis.

4. Je doet een slimme investering

Je zonnepanelen hebben een lange levensduur en het plezierige is dat je ze vaak al binnen een paar jaar terug verdiend. Zo leveren ze je een hoger rendement dan je geld op een spaarrekening zetten.

Zelf kleine stappen zetten

Haal Nieuwe ledlampen in huis

Zet je Morgen in Venlo zelf het eerste stapje door een oude lamp te vervangen door een ledlamp ;-).

Gebruik het regenwater

Zet je Morgen in Venlo weer een stapje door met regenwater uit je regenton de Nieuwe natuur groen te houden :-)?

Leen je tuingereedschap uit

Doe je Morgen in Venlo iets voor een ander door je tuingereedschap uit te lenen aan je buurman :-).