Nieuw gebruik

Verkiezing Junior Schooldijkgraaf Springbeach

Verkiezingscampagne voor een belangrijke baan

Alle kinderen uit groep 8 van Basisschool de Springbeek in Hout-Blerick konden zich aanmelden voor de verkiezing om Junior Schooldijkgraaf van Springbeach te worden. Inmiddels zijn de winnaars voor deze leuke en belangrijke baan bekend!

Alle aanmeldingen voor de verkiezing om de nieuwe Junior Schooldijkgraaf van Springbeach te worden, zijn beoordeeld door de dijkgraaf van Het Waterschap Limburg, de directeur van Basisschool de Springbeek en de Dorpsraad. Anderhalve week lang konden de gekozen kandidaten campagne voeren om stemmen te verzamelen. Het was een spannende strijd!

Op 3 december 2020 vond de uitreiking plaats. De allereerste Junior Schooldijkgraaf van Springbeach is geworden… Giel! Hij kreeg een mooie burgemeestersketting en trofee. Kyona is daarnaast uitgeroepen tot assistent Junior Schooldijkgraaf en zal Giel helpen bij deze belangrijke baan. Beiden van harte gefeliciteerd!

Giel en Kyona

Een belangrijke baan!

De Junior Schooldijkgraaf en de assistent Schooldijkgraaf gaan samen aan de slag om het gebied rond de Springbeek en de dijken en dammen veilig te houden.

De belangrijke taken van Giel en Kyona:

  1. Kwaliteit van het water van de Springbeek testen
  2. Waterpeil meten
  3. Dijken en dammen inspecteren
  4. Het infiltreren van regenwater in de bodem
  5. Met dijkwacht en eventueel dijkgraaf in overleg
Junior Schooldijkgraaf Giel

Giel

“Ik woon dicht bij de dijk en onze tuin wordt over een paar jaar de nieuwe dijk. Ik wil graag ervoor zorgen dat de dijk niet kapot gaat en dat Limburg niet overstroomt!”

Junior Schooldijkgraaf Kyona

Kyona

“Ik wil graag nieuwe dingen ontdekken over hoe de natuur werkt. Hoe de natuur zich ontwikkelt vind ik mooi. Het lijkt me ook gewoon super om dijkgraaf te worden!”

Onze partners

Meer projecten

Duurzaam Bouwloket Venlo

Gratis en onafhankelijk advies

De eerste Groene Straat in Belfeld

Morgen werken we samen aan de eerste Groene Straat van Belfeld ;-)

Gas(t)vrije wijk Hagerhof-Oost

Méér warmte zonder gas