Met Gemak Zon op je Dak

De gemeente Venlo helpt je bij de aanschaf van zonnepanelen

Minder betalen voor energie en daarbij milieubewuster leven. Wie wil dat nou niet? Zeker nu de energieprijzen stijgen wordt het tijd om zelf stroom op te wekken. De gemeente Venlo wil je daar graag bij helpen. Wij zijn namelijk druk in de weer met het opzetten van een project om gemakkelijk en zonder extra kosten zonnepanelen aan te schaffen. Iedereen die een eigen woning bezit kan meedoen.

Je bespaart

De maandelijkse opbrengsten van de zonnepanelen zijn hoger dan de kosten aan rente en aflossing. Je bespaart dus meteen al maandelijks op je energiekosten. Dat terwijl je daarbij ook nog de zonnepanelen terugbetaalt.

Aankoop via gemeente

Veel mensen vinden de aankoop van zonnepanelen lastig, hebben geen tijd om zich erin te verdiepen of kunnen het niet in één keer betalen. Met het project ‘Met gemak zon op je dak’ neemt de gemeente die drempels weg.

  • Voor woningeigenaren in Venlo
  • Zonder dat je hiervoor in één keer een groot bedrag moet betalen
  • Deelnemers kopen de zonnepanelen en het onderhoud van de gemeente
  • Je kunt hiervoor bij de gemeente een lening afsluiten
  • De aankoop kan in een periode van vijftien jaar worden afgelost.

‘Als woningeigenaar kun je snel en gemakkelijk zonnepanelen laten plaatsen zonder dat je hiervoor in één keer een groot bedrag betaalt.’

Op zoek naar een leverancier

De gemeente is op dit moment, via een aanbesteding, op zoek naar een leverancier en installateur van zonnepanelen. Dit bedrijf verzorgt straks de aankoop, de installatie, het onderhoud en de service voor de deelnemer. Ter verduidelijking: u gaat een contract aan met de gemeente Venlo. De lening loopt dus niet via het zonnepanelenbedrijf, maar via de gemeente. Wij trekken nu enkele maanden uit voor het vinden van een goede leverancier. Zodra een goed, betrouwbaar bedrijf gevonden is kan het project ‘Met gemak zon op je dak’ van start gaan.

Planning en contact

Aanmelden voor het project zelf kan nu nog niet. Wij willen dit straks eerst goed inregelen met het bedrijf dat de zonnepanelen gaat leggen. Wij verwachten dat we in de loop van het najaar een bedrijf hebben gevonden. Daarna komen we snel met meer informatie over het project zelf, over hoe je kunt inschrijven, over de planning en zo meer. Via deze website houden we je op de hoogte van de laatste informatie. Wil je actief het laatste nieuws over ‘Met gemak zon op je dak’ in je mailbox krijgen. Stuur dan een mailtje naar morgeninvenlo@venlo.nl

Vraag en antwoord

Hallo, hoe kunnen we je helpen?

Contact

Zelf kleine stappen zetten

Zonnepanelen plaatsen

Als je Morgen in Venlo zonnepanelen plaatst wek je zelf Nieuwe energie op en dalen je energiekosten ;-).

Zaai zaadjes

Als we Morgen in Venlo allemaal zaadjes in de tuin zaaien zorgen we door bestuiving voor Nieuwe natuur in Venlo ;-).

Repareer en onderhoud apparaten

Morgen in Venlo geven we producten een tweede kans door ze te repareren en te onderhouden :-).

Meer projecten

De eerste Groene Straat in Belfeld

Morgen werken we samen aan de eerste Groene Straat van Belfeld ;-)

Verkiezing Junior Schooldijkgraaf Springbeach

Verkiezingscampagne voor een belangrijke baan

Duurzaam Bouwloket Venlo

Gratis en onafhankelijk advies