Met Gemak Zon op je Dak

De gemeente Venlo helpt je bij de aanschaf van zonnepanelen

Minder betalen voor energie en daarbij milieubewuster leven. Wie wil dat nou niet? Zeker nu de energieprijzen stijgen wordt het tijd om zelf stroom op te wekken. De gemeente Venlo wil je daar graag bij helpen. We lanceren daarom een project waarin jij gemakkelijk en zonder grote investering zonnepanelen aan kan schaffen. Iedereen die een eigen woning bezit kan meedoen.

Je bespaart

In dit project sluit je via de gemeente een lening af, zodat je geen groot bedrag hoeft te betalen. Je betaalt de zonnepanelen in termijnen af. De maandelijkse opbrengsten van de zonnepanelen zijn hoger dan de kosten aan rente en aflossing. Je bespaart dus meteen al op je energiekosten!

Voordelen

Veel mensen vinden de aankoop van zonnepanelen lastig, hebben geen tijd om zich erin te verdiepen of kunnen het niet in één keer betalen. Met het project ‘Met gemak zon op je dak’ neemt de gemeente die drempels weg. Dit zijn de voordelen:

  • Voor woningeigenaren in Venlo
  • Zonder dat je hiervoor in één keer een groot bedrag moet betalen
  • Deelnemers kopen de zonnepanelen en het onderhoud via de gemeente
  • Je kunt hiervoor bij de gemeente een lening afsluiten
  • De aankoop kan in een periode van vijftien jaar worden afgelost.

‘Als woningeigenaar kun je snel en gemakkelijk zonnepanelen laten plaatsen zonder dat je hiervoor in één keer een groot bedrag betaalt.’

Bijna van start

De gemeente heeft een keuze gemaakt voor een zonnepanelenbedrijf. Dit bedrijf verzorgt de aankoop, de installatie en het onderhoud van de zonnepanelen en de service voor de deelnemer. Ter verduidelijking: je tekent een contract met de gemeente Venlo en krijgt via de gemeente een lening.

Nu we zo ver zijn, gaat het zonnepanelenproject ‘Met gemak zon op je dak’ bijna van start! We zijn op dit moment, samen met dit bedrijf, volop aan de slag met de voorbereidingen om alle aanvragen voortvarend in behandeling te kunnen nemen. Daarna openen de inschrijvingen.

Planning en contact

Aanmelden voor het project zelf kan nu nog niet. Wij richten het aanmeldproces eerst goed in met het bedrijf dat de zonnepanelen gaat leggen. Binnen nu en een maand openen de inschrijvingen. Dan komen we ook met meer informatie over het project zelf, over hoe je kunt inschrijven, over de planning en zo meer. Via deze website houden we je op de hoogte van de laatste informatie. Wil je op de hoogte blijven over ‘Met gemak zon op je dak’. Stuur dan een mailtje naar morgeninvenlo@venlo.nl. Dan ontvang je een nieuwsbrief zodra de inschrijvingen openen.

Vraag en antwoord

Hallo, hoe kunnen we je helpen?

Contact

Zelf kleine stappen zetten

Zonnepanelen plaatsen

Als je Morgen in Venlo zonnepanelen plaatst wek je zelf Nieuwe energie op en dalen je energiekosten ;-).

Zaai zaadjes

Als we Morgen in Venlo allemaal zaadjes in de tuin zaaien zorgen we door bestuiving voor Nieuwe natuur in Venlo ;-).

Repareer en onderhoud apparaten

Morgen in Venlo geven we producten een tweede kans door ze te repareren en te onderhouden :-).

Meer projecten

Duurzaam Bouwloket Venlo

Gratis en onafhankelijk advies

Wijkakkoorden van Morgen

We werken aan de “Akkoorden van Morgen” in Venlo in lijn van het Nationaal Klimaatakkoord

Verkiezing Junior Schooldijkgraaf Springbeach

Verkiezingscampagne voor een belangrijke baan