Nieuwe energie
Energiebesparing

Gas(t)vrije wijk Hagerhof-Oost

Méér warmte zonder gas

In Nederland maken we de stap naar duurzame verwarming zonder aardgas. Dat betekent dat ruim 7 miljoen huishoudens op een andere manier moeten gaan verwarmen en koken. In de gemeente Venlo starten we met de eerste gas(t)vrije wijk van de toekomst: Hagerhof-Oost. Zo blijft Venlo ook in de toekomst ós stedje van lol en plezeer.

Samen met deze wijk denken we na hoe we de wijk op een betaalbare manier warm houden zónder aardgas, maar met méér comfort in je huis en in je straat.

Ons doel is om er samen voor te zorgen dat we zo wijk voor wijk naar een gas(t)vrije stad groeien. Samen maken we meters, waarbij we ons richten op: nieuwe energie, nieuwe natuur, nieuw gebruik.

Lees verder ...

Morgen geniet je in Hagerhof-Oost van méér comfort en een lagere energierekening :-)

Nieuwe energie

We denken met jou na over nieuwe vormen van energie in de wijken van Venlo. Dit gaat bijvoorbeeld over het onderzoeken van de mogelijkheden voor zonnepanelen, het aansluiten van je straat op een warmtenet of de mogelijkheden van een warmtepomp. Samen kijken we welke duurzame oplossing het beste bij de wijk past.
Morgen geniet je in Hagerhof-Oost van méér comfort en een lagere energierekening :-)

Morgen geniet je in Hagerhof-Oost van méér groen & méér fruit in je tuintje :-)

Nieuwe natuur

Het is fijn om te leven in een gezonde omgeving. Een omgeving waarin je prettig woont, leeft en werkt. Meer groen in de wijk zorgt daarvoor. En het voorkomt dat je natte voeten krijgt. Heb je de wijkbijeenkomst gemist en wil je meer informatie? Mail dan naar venlo@morgeninvenlo.nl.
Morgen geniet je in Hagerhof-Oost van méér groen & méér fruit in je tuintje :-)

Morgen worden in Hagerhof-Oost mooie producten opnieuw gebruikt :-)

Nieuw gebruik

Het is mooi om samen na te denken hoe we gebruikte producten een nieuw leven kunnen geven. Als er bijvoorbeeld huizen worden afgebroken dan zijn er vaak nog veel materialen aanwezig die hergebruikt kunnen worden. Van een balk, kraan, kozijn of deur tot Trespa-platen. Je kunt ook denken aan je kerstboom die verandert in een bodembedekker voor je nieuwe tuintje.
Morgen worden in Hagerhof-Oost mooie producten opnieuw gebruikt :-)

Sluiten

Nieuws Gas(t)vrije wijk Hagerhof-Oost

 • Duurzaamheidsmarkt op vrijdag 25 september

  Vrijdagmiddag 25 september van 14:00 – 18:00 uur is het eindelijk zo ver: De Duurzaamheidsmarkt vindt plaats in Hagerhof-Oost. Hier lees je alles over wat je hier kunt doen, zien, horen en proeven. Jij bent er toch ook bij?  

  Lees verder ...

  4 locaties in door de wijk

  Wij nemen je tijdens de Duurzaamheidsmarkt onder het genot van een gratis biologisch hapje en drankje graag mee in vier thema’s rondom duurzaamheid. Deze kraampjes staan verspreid door de wijk.

   

  ● Locatie 1: Energie

  Een spel voor jong en oud, springkussen, popcorn en uitleg van het Duurzaam Bouwloket.

  Op het grasveld bij de Scholeksterstraat bevindt zich locatie 1. Je vindt hier een springkussen, spel over duurzaamheid voor ouders en kinderen, looproute naar andere locaties en een popcornmachine. Ook is er de mogelijkheid vragen te stellen aan het Duurzaam Bouwloket en uitleg te krijgen. De Woning van Morgen op huisnummer 35 zal ook betrokken zijn.

   

  ● Locatie 2: Vervoer

  Van foodtruck met bio gerechten, winactie tot elektrische deelauto’s: Je vindt het op locatie 2.

  Bij de parkeerplaats aan de Reigerstraat (bij de Zuidpilaar) is locatie 2 te vinden.  Deze is via de wandelroute te belopen. Je kan hier genieten van de heerlijkste hapjes met geredde producten tegen voedselverspilling. Je vindt hier ook elektrische deelauto(’s) en een winactie om gratis ritten te winnen. Ook kun je een workshop aanvragen.

   

  ● Locatie 3: Klimaat

  Wat kun je doen bij wateroverlast, hittestress of droogte? Waterklaar legt uit.

  In de Zwanenstraat is locatie 3 van de Duurzaamheidsmarkt te vinden. Deze plek zal via een looproute vanaf locatie 2 te bewandelen zijn. Je krijgt hier informatie over het belang van het klimaat. Wat kun je doen om wateroverlast, droogte en hittestress te voorkomen in Hagerhof-Oost? Je krijgt antwoord op al je vragen.

   

  ● Locatie 4: Hergebruik

  Kom hier langs voor een hapje en drankje en ontdek hoe je spullen kan hergebruiken.

  Bij de Moskee in Hagerhof-Oost is locatie 4 van de Duurzaamheidsmarkt te vinden. Deze plek is via de wandelroute te belopen. Ontdek hier de mogelijkheden van hergebruik van spullen. Bijvoorbeeld de uitleen voor tuingereedschap in de wijk. Dit onder het genot van een gratis hapje en drankje.

   

  Corona virus richtlijnen

  Natuurlijk nemen we de richtlijnen van het RIVM rondom het Corona virus in acht. Wij vragen aan iedereen zich te houden aan onderstaande regels.

  ✔ Houd 1,5 meter afstand van elkaar

  ✔ Schud geen handen

  ✔ Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

   

  Jij bent er toch ook bij? Tot de 25ste!

  Sluiten
 • Vakantiegroet wethouder Marij Pollux

  Beste inwoners van Hagerhof-Oost,

   

  De zomervakantie staat voor de deur, maar waarschijnlijk voelt dat ook voor u anders dan vorig jaar. Misschien had u plannen voor een vakantie en moet u die uitstellen. Of u besluit om dit jaar thuis te blijven en hier van uw vrije tijd te genieten.

   

  Misschien wat klussen in huis te doen die al lang liggen. Dan wijs ik u graag op de voucherregeling waarmee u een bijdrage kunt krijgen in de kosten van energiebesparende maatregelen.

   

  Wat u ook gaat doen, ik wens u een fijne zomer en een goede gezondheid toe.

   

  Tot ziens!

   

 • Woning_van_Morgen_Venlo

  De Woning van Morgen: Kom eens kijken en ervaar duurzaam wonen

  De Woning van Morgen wordt een modelwoning waar je met eigen ogen kunt zien hoe je duurzaam kan wonen. Zo kan je bijvoorbeeld zien hoe aquathermie en het afkoppelen van regenwater werkt, maar ook hoe warmte in de woning wordt gebracht.

   

  Lees verder ...

   

  KanDoen pakt het tuinonderhoud van de woning op. Ook komt er in de berging een uitleen voor tuingereedschap, waar je als wijkbewoner gebruik van kunt maken. Daarnaast wordt er een elektrische deelauto bij de woning geplaatst, waar alle bewoners van Venlo gebruik van kunnen maken.

  Maar we zijn nog niet zover! De verwachting is dat de modelwoning eind oktober volledig gereed is.

   

  Nieuwsgierig?
  De woning aan de Scholeksterstraat 35 is wel al elke maandagavond van 19.00 – 21.00 uur en woensdag van 10.00 – 12.00 uur geopend voor bewoners met vragen en ideeën.

  Vooraf graag aanmelden via morgeninvenlo@venlo.nl. Vanwege de vakantie is de woning dicht van 2 juli tot 17 augustus.

  Vanaf juli kun je in de woning ook terecht voor vragen aan energie coöperatie Samenstroom: één van onze partners die ons ondersteunt bij het tot stand komen van een gas(t)vrij Hagerhof-Oost.

  Sluiten
 • Oproep: Prijsvoordeel door gezamenlijke inkoop

  De eerste bezoekers van de Woning van Morgen gaven aan benieuwd te zijn naar gezamenlijke inkoopacties van energiebesparende maatregelen, om prijsvoordeel te behalen. Denk hierbij aan inkoop van bijvoorbeeld spouwisolatie.

  Lees verder ...

  Wil jij hier graag meer over weten, in meedenken of je alvast hiervoor aanmelden? Neem dan contact op via morgeninvenlo@venlo.nl.

  Sluiten
 • Subsidie aanvragen: Afkoppelen hemelwater

  Extreme regenbuien zorgen steeds vaker voor wateroverlast. Het riool kan de grote hoeveelheden regenwater niet verwerken waardoor straten en tuinen onder water komen te staan. Om wateroverlast nu en in de toekomst te voorkomen, is het belangrijk om maatregelen te nemen.

  Lees verder ...

  Wateroverlast ontstaat niet alleen door extreme regenval, maar ook doordat er veel gebouwd wordt en tuinen die volledig bestraat zijn.

  Op www.waterklaar.nl lees je over oplossingen die je zelf kan doen, zoals het afkoppelen van de regenpijp of het aanleggen van een grindterras. De subsidiemogelijkheden voor het afkoppelen van regenwater vind je hier. 

  Met een duurzaamheidsadviseur bekijk je voor je de aanvraag doet de mogelijkheden. Het bezoek van de adviseur kost je niets en is vrijblijvend. Met een duurzaamheidsadviseur bekijk je voor je de aanvraag doet de mogelijkheden. Het bezoek van de adviseur kost je niets en is vrijblijvend.

  Sluiten
 • Voucher aanvragen voor grote of kleine energiebesparende maatregelen

  We willen jou, als eigenaar van een bestaande woning in Hagerhof-Oost, helpen met energie besparen. Daarom kun je tot 31 maart 2021 een energievoucher aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

  Lees verder ...

  Denk daarbij vooral aan kleine maatregelen, zoals een waterbesparende douchekop, LED verlichting of het aanschaffen van radiatorfolie. Maar ook grotere ingrepen zoals vloer-, dak- of spouwmuurisolatie, een zonneboiler, het vervangen van een kozijn met isolerend glas of een warmtepomp komen in aanmerking voor deze energievouchers.

   

  Vier typen vouchers

  Er zijn vier typen vouchers beschikbaar. Deze hebben een waarde van €60,- €200,- €400,- of €1.000,-. Per adres mag één voucher worden aangevraagd.

   

  Waar aanvragen?

  Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst afgehandeld en op = op. Voor meer informatie en het aanvragen van de vouchers ga je naar deze link.

   

  Sluiten
 • Huidige keuze: aquathermie uit de Maas

  Iets wat nog niet definitief vast staat, maar wat nu onderzocht wordt is aquathermie voor Hagerhof-Oost. Aquathermie, wat staat voor ‘thermische energie uit water’, is een bron van duurzame verwarming.

  Lees verder ...

  Hierbij wordt ‘warm’ water uit de Maas gebruikt voor het verwarmen van alle woningen en overige gebouwen in Hagerhof-Oost. Het warme water wordt in de bodem opgeslagen en gebruikt om met centraal opgestelde warmtepompen water op een temperatuur te brengen van 70 graden.

  Dit is warm genoeg om de woning te verwarmen en voor het warm-tap-water om o.a. te douchen. Het water van 70 graden wordt via een warmtenet naar elke woning en gebouw gebracht. Er is dan geen gas gestookte verwarmingsketel meer nodig.

  Sluiten
 • Duurzaam Bouwloket Venlo: Voor gratis en onafhankelijk advies

  Duurzaam Bouwloket is een digitaal loket voor al je vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken.

  Lees verder ...

  Ben jij benieuwd wat voor maatregelen je al kan treffen? Laat je dan informeren.

   

  Je kan er terecht voor

  • Gratis en onafhankelijk advies bij het verduurzamen van jouw woning
  • Vragen over isoleren
  • Vragen over energiebesparing
  • Subsidie- en financieringsregelingen
  • Het vinden van een betrouwbaar bedrijf dat duurzaamheidsmaatregelen uitvoertOntdek de mogelijkheden op de website www.duurzaambouwloket.nl/venlo.

    

   Contact

   Stel je vraag aan een onafhankelijk adviseur via de helpdesk.

   Telefoonnummer: 072 – 743 39 56

   E-mailadres: info@duurzaambouwloket.nl

  Sluiten
 • Inloopuur Woning van Morgen: Kom langs!

  Vanaf 24 juni is de Woning van Morgen aan de Scholeksterstraat 35 iedere woensdag open van 10.00 – 12.00 om kennis te maken of vragen te stellen over energiebesparende verbeteringen. Bij bezoek ontvang je een leuk presentje. Meld je voorafgaand eerst aan. Ook is de woning open op 6, 13 en 20 juli van 19.00 – 21.00 uur.

   

  Lees verder ...

  Uiteraard volgen wij de richtlijnen van het RIVM op en houden we 1,5 meter afstand van elkaar. Er mogen maar een beperkt aantal bewoners tegelijk binnen zijn.

  Meld je aan via morgeninvenlo@venlo.nl of bel Peter Hopmans, via 06 523 11 888.

  Sluiten
 • Nationale Tuincheck: Test jouw tuin via deze app

  De Nationale Tuincheck is een gratis app die je eenvoudig door een aantal vragen over je tuin leidt op weg naar je eigen tuinlabel.

  Hoe ga je om met de bodem? Hoe bestrijd je ongewenste insecten en planten? Wat voor tuinafscheiding heb je? Op basis van de antwoorden wordt een score berekend, en worden tips gegeven. Die kun je toepassen voor een groenere en fijnere tuin waar mens en dier graag zijn. Download Nationale Tuincheck via de Appstore of Google Play.

 • (Online) bewonersoverleg is een succes. Doe je mee?

  Op dinsdag 28 april vond het eerste online bewonersoverleg plaats. Even wennen, maar het ging heel eenvoudig en goed.

  Lees verder ...

  We hebben gesproken over hoe we -ondanks het coronavirus- over kunnen tot meer actie in de wijk. Ook willen we een duidelijker beeld geven welke richting we op gaan. Dit zodat bewoners al aan de slag kunnen met bijvoorbeeld isolerende en energiebesparende maatregelen aan de woning.

   

  Heb je vragen, ben je nieuwsgierig of wil je gewoon mee luisteren? Dat kan allemaal! Meld je dan nu aan voor eerstvolgende online overleg. Deze vindt maandelijks plaats van 19:00 tot 20:00 uur. Stuur hiervoor een e-mail naar morgeninvenlo@venlo.nl.

  Sluiten
 • Venlo zet eerste stap naar een duurzamere leefomgeving

  Gemeente Venlo geeft gehoor aan het kabinetsbeleid en is de mogelijkheden aan het verkennen om in 2050 van het aardgas af te gaan. Dit in combinatie met een gezond leefklimaat voor bewoners. Deze plannen zijn samengevat in een Transitievisie 1.0.

  Lees verder ...

  Elke gemeente moet uiterlijk in 2021 een Transitievisie Warmte vaststellen. Met deze Transitievisie maken gemeenten het tijdspad inzichtelijk: wanneer kunnen welke wijken of buurten van het aardgas worden afgekoppeld.

  Venlo heeft een wijkanalyse laten maken om per wijk te verkennen wat de meest voor de hand liggende techniek is om van het aardgas af te gaan. Voor Hagerhof-Oost is dit door gebruik te maken van het relatief warme Maaswater.

  Voor het toepassen van deze techniek hebben we een subsidieaanvraag ingediend. Zodra de uitslag binnen is, informeren we jullie verder.

  Lees de Transitievisie 1.0 hier. Via deze link kun je het document downloaden. 

  Sluiten
 • De Woning van Morgen: dé voorbeeldwoning voor Hagerhof-Oost

  Om alle wijkbewoners en overige betrokkenen optimaal te informeren en betrekken in het proces willen we één woning in Hagerhof-Oost inrichten als ‘De Woning van Morgen’.

  Lees verder ...

  Deze woning toveren we om tot voorbeeldwoning. Zo gaan we hier energiebesparende verbeteringen uitvoeren, zodat je met eigen ogen kan zien en ervaren hoe dit eruit ziet. Ook kan je hier terecht om vragen te stellen en ideeën in te brengen. Hoe de woning van binnen en de voor- en achtertuin er precies uit komen te zien, is nog niet definitief bekend. Daarnaast is het afhankelijk van de maatregelen rondom het coronavirus wanneer de woning klaar is. Het streven is september om de woning geheel gereed te hebben. Maar we zullen deze woning wellicht eerder open stellen voor spreekuren.

  Heb jij ideeën? Wat zie jij graag terug in De Woning van Morgen? Laat het ons weten via morgeninvenlo@venlo.nl.

  Sluiten
 • Bouw woningen IJsvogelstraat gestart

  In opdracht van Woonwenz is Jongen Bouwpartners gestart met de nieuwbouw aan de IJsvogelstraat, Lepelaarstraat en Kraanvogelstraat in Venlo-Zuid. Op de plek waar tot vorig jaar een oud schoolgebouw stond, komen 34 levensloopbestendige, sociale huurwoningen in een parkachtige omgeving. De woningen worden gasloos en energieneutraal.

  Lees verder ...

  Woningtypes
  De 34 woningen zijn bedoeld voor diverse kleine huishoudens van 1 of 2 personen. De nieuwbouw wordt levensloopbestendig. Deze zogenaamde “nultredewoningen” hebben de badkamer en slaapkamer op de begane grond en zijn daardoor ook geschikt voor mensen die wat ouder zijn of zorg nodig hebben.

   

  Duurzaamheid
  De woningen zijn volledig gasloos en energieneutraal. Ze zijn zeer goed geïsoleerd en hebben een warmtepomp, HR++ glas en een energiezuinig ventilatiesysteem (WTW-unit). De zonnepanelen op de daken wekken de benodigde elektriciteit op voor de verwarming, het warm tapwater en de ventilatie. De toekomstige bewoners betalen alleen nog voor de elektriciteit van de eigen huishoudelijke apparatuur en verlichting. Woonwenz brengt geen Energieprestatievergoeding in rekening. De nieuwe woningen worden de eerste gasloze woningen van Hagerhof-Oost. Deze wijk moet de eerste aardgasvrije wijk van Venlo worden. Klik hier voor meer informatie 

   

  Herinrichting openbaar gebied
  Duurzaamheid staat ook voorop bij de inrichting van het openbaar gebied. De gemeente Venlo zorgt, na veelvuldig overleg met de buurt, voor veel groen rondom de woningen. Het park wordt heringericht en het totale gebied wordt zelfs groener dan voorheen. Het park wordt als het ware doorgetrokken, zodat het groen mooi doorloopt tussen de nieuwbouwwoningen. In deze animatie is goed te zien hoe de situatie was vóór de sloop van de school en hoe de nieuwe situatie er uit gaat zien.

   

  Planning
  De 34 nieuwbouwwoningen aan de IJsvogelstraat zijn onderdeel van een groot bouwproject van in totaal 119 sociale huurwoningen die Jongen Bouwpartners momenteel op diverse projectlocaties voor Woonwenz bouwt.  De IJsvogelstraat is het sluitstuk van het project. Naar verwachting zijn de woningen begin volgend jaar klaar. De verhuur start na de zomervakantie via verhuurplatform www.thuisinlimburg.nl. Alle woningen krijgen huurprijzen onder de huurtoeslaggrens.

   

  Sluiten
 • Coronavirus

  Samen omgaan met de situatie rondom het coronavirus

  Het coronavirus heeft zich inmiddels wereldwijd verspreid. Ook in de gemeente Venlo zijn er maatregelen genomen om verder verspreiding van het virus tegen te gaan. Goede gezondheid staat voorop. Hier kunnen we gezamenlijk zorg voor dragen.

  Lees verder ...

  Omdat we alleen samen het coronavirus onder controle krijgen, is het belangrijk dat iedereen het volgende doet:

  • Was vaker je handen met water en zeep
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
  • Schud geen handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

  Bericht van wethouder Marij Pollux

  Waarschijnlijk bent u in deze dagen vooral bezig met de situatie rond het coronavirus, net als iedereen. Maar ook in deze situatie blijven we werken aan de toekomst. We gaan ervan uit dat we samen deze crisis overwinnen en dan weer met volle kracht, met u, weer alle activiteiten in uw wijk kunnen oppakken. ik wens u allen een goede gezondheid!

  Marij Pollux
  Wethouder Duurzaamheid, Cultuur en Evenementen

  Sluiten
 • Duurzaamheidsmarkt

  Het belang van duurzaamheid nu nóg groter

  Duurzaamheid is in tijden als deze extra belangrijk geworden. Extra aandacht voor onze omgeving, elkaar en voor onze gezondheid telt. Door een lid uit de Werkgroep Gas(t)vrij Hagerhof-Oost is het idee ontstaan om na de maatregelen van het coronavirus een duurzaamheidsmarkt in de wijk te organiseren.

  Lees verder ...

  Dit is natuurlijk pas mogelijk als we weer in groepen bijeen mogen komen. Wij willen je tijdens deze duurzaamheidsmarkt graag meenemen in verschillende thema’s rondom duurzaamheid. Ook beantwoorden we jouw vragen onder het genot van een biologisch hapje en drankje. De verdere invullen van de markt volgt nog.

  Wil je graag meedenken over de verdere invulling van deze duurzaamheidsmarkt? Meld je dan nu aan via morgeninvenlo@venlo.nl

  Sluiten
 • Woonwenz zet ook in op duurzaamheid

  Woningcorporatie Woonwenz is meer dan 5.000 woningen aan het voorzien van energiebesparende voorzieningen.

  Lees verder ...

  In de buurt rondom de Eendenstraat in Venlo-Zuid worden 92 woningen energetisch verbeterd. De woningen worden voorzien van onder andere extra isolatie, zonnepanelen en nieuwe kozijnen met isolatieglas.

  Sluiten
 • Deelauto

  Elektrische deelauto(‘s) in Hagerhof-Oost

  Heb je zelf geen auto of gebruik je je eigen auto te weinig? Voordelige elektrische deelauto(‘s) op een centrale plek in de wijken bieden straks de juiste oplossing.

  Lees verder ...

  Zodra de maatregelen rondom het coronavirus voorbij zijn, plaatsen we één of twee elektrische deelauto’s in de wijk. Om hier gebruik van te kunnen maken kun je je binnenkort aanmelden. We geven hier vervolgens een speciale workshop voor. U krijgt binnenkort meer informatie.

  Sluiten
 • Overleg werkgroep Gas(t) vrij Hagerhof-oost

  Wij hebben jouw stem nodig!

  Wil jij met ons meedoen en -denken om de wijk veiliger, groener, duurzamer en gezelliger te maken? Meld je dan nu aan voor de maandelijkse Meedenk Meetings van Werkgroep Gas(t)vrij Hagerhof-Oost.

  Lees verder ...

  Natuurlijk is het momenteel niet mogelijk om fysiek bij elkaar te komen. Maar online gaan we (heel makkelijk) gewoon door.

  Wat gaan we doen?

  • 1x per maand ideeën delen met elkaar
  • Activiteiten bedenken en uitvoeren

  Wanneer?

  Iedere derde maandag van de maand.

  Meld je nu aan!

  Stuur je naam en adres naar morgeninvenlo@venlo.nl

  Sluiten
 • Overleg werkgroep Gas(t) vrij Hagerhof-oost

  Overleg werkgroep Gas(t) vrij Hagerhof-oost

  Op 3 februari hebben de eerste bewoners samen met de gemeente Venlo en andere betrokken partijen gesproken over Hagerhof-Oost. Er werd uitleg gegeven over de reden waarom er gekozen is voor deze wijk, wat de mogelijkheden zijn en hoe samengewerkt kan worden met wijkbewoners.

  Lees verder ...

  De gemeente startte met een korte uitleg over Hagerhof-Oost, wat de mogelijkheden in de buurt zijn en waarom deze buurt als eerste wordt aangepakt. Waarom Hagerhof-Oost? Klik hier voor meer uitleg.

  Vervolgens is er gesproken over de verwachtingen van de bewoners en hoe we samen kunnen werken aan een ‘toekomstbestendig Venlo’. Er kwamen verschillende ideeën naar voren die opgepakt gaan worden.

  Zo stelde één bewoner voor om persoonlijke gesprekken aan te bieden
  voor eventuele subsidie aanvragen en financiële hulp.
  Ook kwam het idee om een duurzaamheidsmarkt te organiseren.

  Tot slot werden concrete actiepunten benoemd. Zo gaan bewoners binnenkort met een flyer langs de deuren om meer geïnteresseerden te werven voor het volgende overleg en de werkgroep.

  Aanmelden voor de werkgroep?
  Wilt u graag meepraten of heeft u ideeën die de wijk kunnen verbeteren? Meld u dan aan voor de werkgroep. Het volgende overleg is op 2 maart om 19:00 in de Zuidpilaar. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: morgeninvenlo@venlo.nl.

  Sluiten
 • Waarom Hagerhof-Oost?

  De gemeente Venlo schrijft een plan hoe alle wijken in Venlo op termijn van het aardgas af kunnen. Dit plan is naar verwachting in maart 2020 klaar. In dit plan staan vijf wijken uit Venlo benoemd, waar de kans van slagen om van het aardgas af te gaan nu het grootst lijkt.

  Lees verder ...

  De meest kansrijke wijk is Hagerhof-Oost.  Er gaat de komende jaren veel gebeuren om de wijk duurzamer, groener en nóg beter te maken. Maar waarom is Hagerhof-Oost het meest kansrijk?

  Er zijn een aantal criteria om een wijk als kansrijk te bestempelen:

  • Woningen die gebouwd zijn tussen 1960 en 1985
  • Een goede verdeling van particuliere woningeigenaren en sociale huurwoningen
  • Een woningcorporatie die wil investeren in een wijk
  • Aanwezigheid van vastgoed van de gemeente
  • Reële mogelijkheden om nieuwe vormen van energie te gebruiken

  Naast het aardgasvrij maken van deze wijk, liggen er veel kansen om de wijk te verbeteren. Zo zijn er plannen voor het vervangen van riolering en gasleidingen.

  Gezamenlijk optrekken met Woonwenz

  Ook Woonwenz investeert in haar woningen in deze buurt. Door gezamenlijk op te trekken krijgen we meer gedaan en verbeteren we de leefbaarheid van de hele wijk. Om de overlast te beperken willen we ingrepen natuurlijk zoveel mogelijk combineren! Dit biedt ook kansen om iets te doen aan waterberging en groenvoorzieningen.

  Meer groen in de wijk

  Onze buurten en wijken zijn door de tijd heen behoorlijk versteend. Door meer groen in de wijk en een andere manier om regenwater af te voeren wordt de wijk bestendiger tegen de steeds hevigere regenbuien en extreme warmte in de zomer.

  Betrokkenheid van bewoners voor verbeteringen

  We willen de buurt en bewoners betrekken bij het verbeteren van de wijk. Het begint met het inventariseren welke ingrepen noodzakelijk zijn en welke verbeteringen we in de wijk willen realiseren. Het onderzoeken en haalbaar maken van de beste en meest passende oplossingen heeft tijd nodig.

  U kunt zich voorstellen dat hier veel partijen bij betrokken zijn. We gaan hierbij grondig en zorgvuldig te werk. We verwachten de komende jaren hier intensief mee bezig te zijn. Graag gaan we hier met u in overleg. Wilt u graag mee praten? Meld u dan aan via morgeninvenlo@venlo.nl.

  Sluiten
 • Circulariteit, wat betekent dat?

  Bij circulariteit moet u denken aan het hergebruik van spullen. Tegenwoordig wordt de afvalhoop steeds groter en koopt men meer nieuwe spullen. Terwijl oude producten soms makkelijk te repareren zijn. Zoals het Repaircafe in Venlo-Zuid doet.

  Lees verder ...

  In het Repaircafé gaan handige vrijwilligers aan de slag met het repareren van uw oude of defecte spullen. Elke 4de zaterdag van de maand is het Repaircafé te vinden in de Zuidpilaar. In verband met Carnaval is het Repaircafé van 22 februari verplaatst naar zaterdag 29 februari. Zien we u daar? Klik hier voor de openingstijden.

  Deze video geeft een eenvoudig beeld wat circulariteit precies is.

  Sluiten
 • Wijkbijeenkomst 14 januari 2020

  Wijkbijeenkomst 14 januari 2020

  Hagerhof-Oost is geselecteerd als gas(t)vrije wijk voor de toekomst in de gemeente Venlo. Dit betekent dat wij samen aan de slag gaan voor een vernieuwde wijk. Op 14 januari 2020 starten we met een wijkbijeenkomst in De Zuidpilaar.

  Lees verder ...

  Wanneer?

  Dinsdag 14 januari van 19:00 tot 21:00 uur.

  Waar?

  Huis van de Wijk De Zuidpilaar, Reigerstraat 2, 5912 XN Venlo

  Voor wie?

  Voor woningeigenaren, huurders, ondernemers en organisaties uit de wijk.

  Sluiten
 • Communicatie naar de wijk december 2019

  Communicatie naar de wijk december 2019

  Heb je onze communicatie gemist of ben je gewoon nieuwsgierig hoe wij Hagerhof-Oost hebben geïnformeerd? Via onderstaande link kun je deze bekijken.

  Bekijk alle communicatiemiddelen

Vraag en antwoord Gas(t)vrije wijk Hagerhof-Oost

Hallo, hoe kunnen we je helpen?