Word jij een Goede Buur?

Meld je nu aan via morgeninvenlo@venlo.nl!

Wat is een Goede Buur?  

Als Goede Buur (energiecoach) geef je buurtbewoners tips over hoe ze hun huis klaar kunnen maken voor Morgen. Je geeft een onafhankelijk advies of verbindt buurtbewoners met het Duurzaam Bouwloket. Zo help je buren op weg met het verduurzamen van hun woning. Goede Buren zijn mensen uit de buurt met een hart voor een nieuwe, gezonde toekomst. Er zijn tot nu toe al 25+ Goede Buren actief in de gemeente Venlo.

Hoe word je klaargestoomd?

Binnenkort starten we met de vijfde (online) training tot Goede Buur. Door deelname aan de training geef je aan minimaal 1 jaar als Goede Buur te willen optreden én voor ongeveer 4 adviesgesprekken per maand beschikbaar bent. Er worden 4 trainingen online gegeven. Deze vinden plaats in de avond in januari 2023. Een online trainingssessie duurt van 19.30-22.00 uur. De vijfde en laatste training vindt fysiek in Venlo plaats in februari. Onderstaand tref je de beoogde trainingsdata aan.

Groep 1:

  • Training 1: introductie en gesprekstechnieken op dinsdag 10 januari (online)
  • Training 2: isoleren op dinsdag 17 januari (online)
  • Training 3: ventileren & efficiënt met elektriciteit op dinsdag 24 januari (online)
  • Training 4: duurzaam verwarmen en koelen op dinsdag 31 januari (online)
  • Training 5: infrarood camera op dinsdag 7 februari (in de middag een fysieke training in Venlo, wordt mogelijk nog verplaatst naar de avond)

Aangezien de trainingen op korte termijn starten kunnen wij ons voorstellen dat niet alle data in je agenda passen. Je kunt er ook voor kiezen om je aan te melden voor de wachtlijst. Wanneer een nieuwe ronde trainingen start, kun je meedoen.

Hoe meld je je aan?

Ben je enthousiast geworden en wil je Goede Buur worden? Stuur dan een mail naar morgeninvenlo@venlo.nl. Geef in de mail je naam, telefoonnummer en adres door. We nemen dan contact met je op voor het plannen van een kennismakingsgesprek. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Het gesprek vindt online plaats via MS teams met de contactpersonen van de gemeente Venlo en het Duurzaam Bouwloket.

Wie weet tot snel!