Word jij een Goede Buur?

Meld je nu aan via morgeninvenlo@venlo.nl!

Wat is een Goede Buur?  

Als Goede Buur (energiecoach) geef je buurtbewoners tips over hoe ze hun huis klaar kunnen maken voor Morgen. Je geeft een onafhankelijk advies of verbindt buurtbewoners met het Duurzaam Bouwloket. Zo help je buren op weg met het verduurzamen van hun woning. Goede Buren zijn mensen uit de buurt met een hart voor een nieuwe, gezonde toekomst. Er zijn tot nu toe al 20 Goede Buren actief in de gemeente Venlo.

Hoe word je klaargestoomd?

Als je Goede Buur wil worden, krijg je een training, handige tools en een jaarlijkse vrijwilligersvergoeding van maximaal €1.800,-. De training is kosteloos en binnenkort start de vierde (online) ronde. Als je deelneemt aan de training, stem je in om minimaal 1 jaar Goede Buur te zijn. In totaal bestaat de training uit 5 avonden. Er worden 4 trainingen online gegeven. Dit is altijd in de avond, in de periode van juni t/m augustus. Eén trainingsavond duurt van 19.30 tot 22.00 uur. De vijfde en laatste training vindt in Venlo plaats. In overleg met de groep vindt deze bijeenkomst in de middag of avond plaats. Voor de vierde ronde zijn 24 plekken beschikbaar. De trainingen worden in twee groepen gegeven en worden verzorgd door het Duurzaam Bouwloket. Hier onder zie je een overzicht van de geplande data voor de trainingsavonden.

Groep 1:

  • Training 1, woensdag 22 juni: introductie en gesprekstechnieken (online)
  • Training 2, woensdag 6 juli: isoleren (online)
  • Training 3, woensdag 20 juli: ventileren & efficiënt met elektriciteit (online)
  • Training 4, woensdag 3 augustus: duurzaam verwarmen en koelen (online)
  • Training 5, donderdag 18 augustus: infrarood camera (in Venlo)

Groep 2:

  • Training 1, donderdag 30 juni: introductie en gesprekstechnieken (online)
  • Training 2, donderdag 14 juli: isoleren (online)
  • Training 3, donderdag 28 juli: ventileren & efficiënt met elektriciteit (online)
  • Training 4, donderdag 11 augustus: duurzaam verwarmen en koelen (online)
  • Training 5, donderdag 18 augustus: infrarood camera (in Venlo)

Aangezien de trainingen op korte termijn starten kunnen wij ons voorstellen dat niet alle data in je agenda passen. Je kunt er ook voor kiezen om je aan te melden voor de wachtlijst. Wanneer een nieuwe ronde trainingen start, kun je meedoen.

Hoe meld je je aan?

Ben je enthousiast geworden en wil je Goede Buur worden? Stuur dan een mail naar morgeninvenlo@venlo.nl. Geef in de mail je naam, telefoonnummer en e-mailadres door en je voorkeur voor groep 1 of 2. We nemen dan contact met je op voor het plannen van een kennismakingsgesprek. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Het gesprek vindt online plaats via MS teams met de contactpersonen van de gemeente Venlo en het Duurzaam Bouwloket.

Wie weet tot snel!