Bijbehorend project: Gas(t)vrije wijk Hagerhof-Oost

Venlo Waterklaar: Vraag subsidie aan

Wist jij dat je een leuke subsidie kunt krijgen als je de regenpijp van je woning afkoppelt van het riool? Door het afkoppelen van de regenpijp kan het regenwater in de grond wegzakken. Dat helpt om wateroverlast en droogte te voorkomen.

Venlo Waterklaar

De gemeente en waterorganisaties nemen al maatregelen om wateroverlast, droogte, en hittestress in jouw buurt te voorkomen en de waterkwaliteit te bewaken. Deze maatregelen zijn onvoldoende op het probleem blijven op te lossen, daarom hebben we jouw hulp nodig.

 

Samen het verschil maken

In onze gemeente zijn al veel woningen afgekoppeld van het regenwaterriool. Is jouw woning al Waterklaar? Met eenvoudige oplossingen en een gunstige subsidieregeling maken we samen het verschil. Koppel je regenpijp af, vervang een paar tegels door planten, vang het regenwater op in een regenton of vergroen je balkon.

 

WEET WATER SPEELT.

Bezoek www.waterklaar.nl voor tips, inspiratie en informatie over de subsidieregeling. Bekijk hier de klimaatkaart op de gemeentepagina, zodat ook jij weet wat er speelt op het gebied van wateroverlast, droogte, hittestress en waterkwaliteit in jouw wijk.