Met gemak zon op je dak

De gemeente Venlo gaat woningeigenaren helpen bij de aanschaf van zonnepanelen

Minder betalen voor energie en daarbij milieubewuster leven. Wie wil dat nou niet?
Zeker nu de energieprijzen stijgen wordt het tijd om zelf stroom op te wekken. De gemeente Venlo wil u daar graag bij helpen. Wij zijn namelijk druk in de weer met het opzetten van een project om gemakkelijk en zonder extra kosten zonnepanelen aan te schaffen. Iedereen die een eigen woning bezit kan meedoen.

Aankoop via gemeente

Veel mensen vinden de aankoop van zonnepanelen lastig, hebben geen tijd om zich erin te verdiepen of kunnen het niet in één keer betalen. Met het project ‘Met gemak zon op je dak’ neemt de gemeente die drempels weg.
Woningeigenaren kunnen snel en gemakkelijk zonnepanelen laten plaatsen zonder dat zij hiervoor in één keer een groot bedrag moeten betalen. Deelnemers kopen de zonnepanelen en het onderhoud van de gemeente. Zij kunnen hiervoor bij de gemeente een lening afsluiten. De aankoop kan in een periode van vijftien jaar worden afgelost.

U bespaart

De maandelijkse opbrengsten van de zonnepanelen zijn hoger dan de kosten aan rente en aflossing. U bespaart dus meteen al maandelijks op uw energiekosten. Dat terwijl u daarbij ook nog de zonnepanelen terugbetaalt.

Op zoek naar leverancier

De gemeente is op dit moment, via een aanbesteding, op zoek naar een leverancier en installateur van zonnepanelen. Dit bedrijf verzorgt straks de aankoop, de installatie, het onderhoud en de service voor de deelnemer. Ter verduidelijking: u gaat een contract aan met de gemeente Venlo. De lening loopt dus niet via het zonnepanelenbedrijf, maar via de gemeente. Wij trekken nu enkele maanden uit voor het vinden van een goede leverancier. Zodra een goed, betrouwbaar bedrijf gevonden is kan het project ‘Met gemak zon op je dak’ van start gaan.

Meer informatie volgt

Via deze website houden we u op de hoogte van de laatste informatie. Wilt u actief het laatste nieuws over ‘Met gemak zon op je dak’ in uw mailbox krijgen. Stuur dan een mailtje naar morgeninvenlo@venlo.nl.

Planning

Aanmelden voor het project zelf kan nu nog niet. Wij willen dit straks eerst goed inregelen met het bedrijf dat de zonnepanelen gaat leggen. Wij verwachten dat we in de loop van het voorjaar een bedrijf hebben gevonden. Daarna komen we snel met meer informatie over het project zelf, over hoe u zich kunt inschrijven, over de planning en zo meer.