Bijbehorend project: Gas(t)vrije wijk Hagerhof-Oost

Lonneke: “Aardgasvrij wonen is comfortabel.”

Lonneke vertelt hoe het bevalt om in een aardgasvrije woning te wonen.

De wijk Hagerhof-Oost heeft een aantal nieuwbouwwoningen die al aardgasvrij zijn. Eén van die woningen is een huurwoning van Woonwenz aan de IJsvogelstraat. Net als de woningen aan de Lepelaarstraat en Kraanvogelstraat zijn deze volledig aardgasvrij en energieneutraal. We vroegen bewoonster Lonneke Snijders hoe het is om in deze aardgasvrije woning te wonen.

Lonneke: “De woning is heel goed geïsoleerd. Er komt geen kou meer in de woning. Daarnaast is er veel minder geluidsoverlast van de straat. Mijn wooncomfort ten opzichte van mijn vorige woning is daarom veel hoger.”

Ze vervolgt: “In mijn vorige woning had ik een cv-ketel. Hier had ik radiatoren en verwarmingsbuizen in de woning. Gelukkig ben ik daar nu van af! Dankzij de warmtepomp en de vloerverwarming blijft de woning op een constante temperatuur en verspreidt de warmte zich beter door de kamers.”

Hoe zit het dan met koken? Lonneke: “Koken doe ik al jaren op stroom. Het verschil tussen koken op gas en koken op stroom is minimaal. De overstap is gemakkelijk te maken. Vooral als er straks kookworkshops komen voor elektrisch koken, lijkt mij het een kleine moeite.”

Tot slot zegt Lonneke: “Ik vind het goed dat Venlo zo vooruitstrevend is. Sinds maart woon ik in deze aardgasvrije woning en ik wil nooit meer terug naar iets anders.”