Bijbehorend project: Gas(t)vrije wijk Hagerhof-Oost

Groene Initiatief gewonnen door Jeanne: Weet wat je eet!

Buurtbewoner Jeanne reageerde als eerste op de oproep voor de rubriek ‘Het groene initiatief van de maand’. Zij liet ons haar moestuin zien. Met het winnen van de tegoedbon, investeerde zij in het voor haar fijnste, gezondste, rustgevendste en plezierigste stukje van Venlo:

De Stadstuinderij op het kazerneterrein.

Jeanne: “Ik nodig heel Venlo uit om er een bezoek te komen brengen en na te denken waar je voedsel vandaan komt. Hoe het groeit, bloeit en wat je eet.”

Helaas eten we allemaal téveel pesticiden en bestrijdingsmiddelen op onze groenten en fruit. Iets wat veel mensen zich niet beseffen en waar Jeanne zich graag hard voor maakt. Prachtig initiatief, Jeanne. Ga zo door!

Groene initiatief van april winnen?

Heb jij iets gedaan in of rondom het huis, dat bijdraagt aan een duurzamere woonomgeving? Stuur dan jouw foto op en maak kans op een tuincentrum tegoedbon van €50,-! Stuur een foto van jou met je initiatief naar morgeninvenlo@venlo.nl.

Voorbeelden: Een energiebesparende maatregel in huis, tweedehands spullen (ver)kopen of het plaatsen van een ledlamp. Er is van alles mogelijk!