Bijbehorend project: Gas(t)vrije wijk Hagerhof-Oost

Gratis uitleenservice tuingereedschap open

Het wordt langzaamaan weer voorjaar. Tijd om de voor- en achtertuin weer in orde te maken! Wil je ook aan de slag, maar heb je de materialen niet? Kom ze dan gratis lenen in de Zuidpilaar.

Als bewoner van Hagerhof-Oost kun je gratis tuinmateriaal, zoals een elektrische heggenschaar, bladblazer, kruiwagen, snoeischaar of hark lenen en een weekend lang gebruiken.

Leen de materialen in de zuid-pilaar

Bewoners die iets willen lenen kunnen zich op vrijdagen vóór 12.00 uur melden bij KanDoen in de Zuidpilaar. Het materiaal moet de maandag daarop vóór 12.00 uur (in goede staat) weer ingeleverd worden.

Een nette voor- en achtertuin is mooi voor jezelf, maar ook voor de rest van de buurt. Slecht bijgehouden (voor)tuinen zijn namelijk een doorn in het oog voor velen. Tegelijkertijd zijn de vele onderhoudsvrije tegeltuinen ook geen wenselijke situatie. Water kan in een tegeltuin minder goed weg en volledig versteende wijken zorgen voor hittestress. We vinden het dan ook een goede zaak als mensen kiezen voor groen in hun tuin. Dat groen heeft natuurlijk wel onderhoud nodig. Is jouw groen ook toe aan een opknapbeurt? Kom dan gerust wat lenen op vrijdag!