Gasloze nieuwbouw IJsvogelstraat bijna klaar

Het nieuwbouwproject van Woonwenz aan de IJsvogelstraat en omgeving nadert zijn voltooiing. De 34 energieneutrale, gasloze woningen worden begin volgend jaar opgeleverd. Op dit moment worden de laatste puntjes op de ‘í’ gezet en wordt de openbare ruimte rondom de woningen aangelegd. Er is ontzettend veel belangstelling voor de woningen.

Levensloopbestendig

De 34 sociale huurwoningen zijn bedoeld voor diverse kleine huishoudens van 1 of 2 personen (vanaf 18 jaar). De nieuwbouw wordt levensloopbestendig gebouwd. De badkamer en slaapkamer liggen op de begane grond en zijn daardoor ook geschikt voor mensen die wat ouder zijn of zorg nodig hebben. De woningen beschikken verder over een woonkamer met open keuken, een apart tweede toilet, een tweede, zeer grote slaapkamer op de verdieping en een tuin met eigen achterom en buitenberging.

 

Duurzaamheid

De woningen zijn volledig gasloos en energieneutraal. Ze zijn zeer goed geïsoleerd en hebben een warmtepomp (voor verwarming), HR++ glas en een energiezuinig ventilatiesysteem (WTW-unit). De zonnepanelen op de daken wekken de benodigde elektriciteit voor de verwarming, het warm tapwater en de ventilatie op. De toekomstige bewoners hebben dus heel lage energiekosten.

Als alles meezit ontvangen de nieuwe bewoners begin volgend jaar de sleutel van hun woning. Daarmee is het eerste volledig gasloze project in Hagerhof-Oost een feit.

 

Meer informatie en verhuurbrochure

Meer informatie en de verhuurbrochure zijn te vinden op www.woonwenz.nl