Bijbehorend project: Gas(t)vrije wijk Hagerhof-Oost

Eco groenstrook Flamingostraat

Woningcorporatie Woonwenz staat voor een prettige woonomgeving. Samen met Herman Vaessen B.V. is er een groenstrook geplaatst aan de Flamingostraat in Hagerhof-Oost. Meer groen en een fijne woonomgeving voor de bewoners was hierbij het doel. De beplanting heeft weinig onderhoud nodig, is alle seizoenen mooi en is goed voor de biodiversiteit. 

Gekozen beplanting

Er is gekozen voor ‘prairiebeplanting’. Dit betekent dat de kleur en structuur van de beplanting afwisselend is. Ook is het mooi tijdens alle jaargetijden. Door de langbloeiende vaste planten en siergrassen wordt het een kleurrijke tuin die weinig onderhoud nodig heeft.

Weinig onkruid en waterklaar gemaakt

De beplanting is aangeplant in een speciaal samengesteld mengsel van lavagesteente. Dit zorgt ervoor dat onkruid grotendeels wordt tegen gehouden. Ook is het goed bestand tegen extreme regenbuien. Ook is ervoor gekozen de hemelwaterafvoer van de aanliggende garagebox af te koppelen, zo kan dit water goed gebruikt worden.

Insectenhotel

De houten palen zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Aan deze palen hebben we een insectenhotel opgehangen. Daarnaast zijn er nog meer goede plekjes voor vogels en insecten om zich achter te verschuilen.

Over een paar maanden, dan…

Over een paar maanden zal dit stukje veranderen in een kleurrijke groenstrook waar bewoners én dieren van kunnen genieten. Ook dat hebben we groen geregeld!