Duurzaamheidsmarkt op vrijdag 25 september

Vrijdagmiddag 25 september van 14:00 – 18:00 uur is het eindelijk zo ver: De Duurzaamheidsmarkt vindt plaats in Hagerhof-Oost. Hier lees je alles over wat je hier kunt doen, zien, horen en proeven. Jij bent er toch ook bij?  

4 locaties in door de wijk

Wij nemen je tijdens de Duurzaamheidsmarkt onder het genot van een gratis biologisch hapje en drankje graag mee in vier thema’s rondom duurzaamheid. Deze kraampjes staan verspreid door de wijk.

 

● Locatie 1: Energie

Een spel voor jong en oud, springkussen, popcorn en uitleg van het Duurzaam Bouwloket.

Op het grasveld bij de Scholeksterstraat bevindt zich locatie 1. Je vindt hier een springkussen, spel over duurzaamheid voor ouders en kinderen, looproute naar andere locaties en een popcornmachine. Ook is er de mogelijkheid vragen te stellen aan het Duurzaam Bouwloket en uitleg te krijgen. De Woning van Morgen op huisnummer 35 zal ook betrokken zijn.

 

● Locatie 2: Vervoer

Van foodtruck met bio gerechten, winactie tot elektrische deelauto’s: Je vindt het op locatie 2.

Bij de parkeerplaats aan de Reigerstraat (bij de Zuidpilaar) is locatie 2 te vinden.  Deze is via de wandelroute te belopen. Je kan hier genieten van de heerlijkste hapjes met geredde producten tegen voedselverspilling. Je vindt hier ook elektrische deelauto(’s) en een winactie om gratis ritten te winnen. Ook kun je een workshop aanvragen.

 

● Locatie 3: Klimaat

Wat kun je doen bij wateroverlast, hittestress of droogte? Waterklaar legt uit.

In de Zwanenstraat is locatie 3 van de Duurzaamheidsmarkt te vinden. Deze plek zal via een looproute vanaf locatie 2 te bewandelen zijn. Je krijgt hier informatie over het belang van het klimaat. Wat kun je doen om wateroverlast, droogte en hittestress te voorkomen in Hagerhof-Oost? Je krijgt antwoord op al je vragen.

 

● Locatie 4: Hergebruik

Kom hier langs voor een hapje en drankje en ontdek hoe je spullen kan hergebruiken.

Bij de Moskee in Hagerhof-Oost is locatie 4 van de Duurzaamheidsmarkt te vinden. Deze plek is via de wandelroute te belopen. Ontdek hier de mogelijkheden van hergebruik van spullen. Bijvoorbeeld de uitleen voor tuingereedschap in de wijk. Dit onder het genot van een gratis hapje en drankje.

 

Corona virus richtlijnen

Natuurlijk nemen we de richtlijnen van het RIVM rondom het Corona virus in acht. Wij vragen aan iedereen zich te houden aan onderstaande regels.

✔ Houd 1,5 meter afstand van elkaar

✔ Schud geen handen

✔ Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

 

Jij bent er toch ook bij? Tot de 25ste!