Bijbehorend project: Gas(t)vrije wijk Hagerhof-Oost

De opening van De Woning van Morgen

Het was een geslaagde dag!

De Woning van Morgen aan de Scholeksterstraat 35 is officieel geopend. Met het verspeelplein, duurzaamheidsadviseurs, heerlijke baksels van Hells Kitchen Angels, gratis energiebespaarboxen en een rondleiding door de Woning van Morgen, was het een feestelijk succes. Enkele betrokkenen aan het woord.

Yet ter Haar van Hells Kitchen Angels vond het een geslaagde dag. Zij serveerde met hulp van de talenten van La OYA dagbesteding heerlijke muffins en taartjes voor de bezoekers. Yet: “De opkomst was verassend hoog en we hadden veel geluk met het weer. Fijn om te zien dat inwoners van de wijk in grote getalen zijn gekomen.”

Ook Gaby Stemkens-Wijers van Woonwenz was blij met de opkomst en de getoonde interesse. Vooral de goede vragen van de jongere bezoekers vielen op. Gaby: “Veelbelovend! Ze weten meer over duurzaamheid dan je misschien verwacht. Daarnaast was er eindelijk weer persoonlijk contact met de bewoners. Het waren fijne gesprekken waar ook de medewerkers van Woonwenz mee aan de slag kunnen.”

Jules Bongers van de gemeente Venlo viel vooral de interesse in het afkoppelen van regenwater op. Jules: “Veel huurders denken niet te kunnen afkoppelen i.v.m. het huurcontract. Daar kan toch van worden afgeweken om het afkoppelen wél mogelijk te maken.”