Bijbehorend project: Gas(t)vrije wijk Hagerhof-Oost

Anne-Marie: ‘Verhuizen of verbouwen?’

Anne-Marie Joosten, bewoner Hagerhof-Oost aan het woord. ‘Verhuizen of verbouwen?’ 

Deze gedachte ging lange tijd door mijn hoofd. Mijn werk is niet bepaald om de hoek en ik speelde met de gedachte dichter bij mijn werk te gaan wonen. Echter bleken de huizen in de werkregio te duur. Ik ging mij richten op wat ik wel had: een ruime woning met voor- én achtertuin, dichtbij stad en snelweg, gratis parkeren, natuur in de buurt. Waarom verhuizen? Ik ging mij richten op  ‘duurzaam verbouwen’.

Ik had gezien dat er in de straat een woning stond waarbij men de keuken naar de straatzijde had verplaatst en de woonkamer naar de achterzijde inclusief een uitbouw. Zo stond deze woning meer in verbinding met de tuin waardoor je de natuur meer intrigeert bij je manier van wonen en meer kan genieten van de zon in de woonkamer. Dat leek me wel wat, dus de plannen werden serieuzer. Nu zit ik in de fase van planning en niet te vergeten duurzaamheid.

Want ja, ik wil de kruipruimte graag isoleren, maar dan moeten eerst de leidingen verlegd worden, ik wil graag HR++ glas maar dan moet eerst de uitbouw gerealiseerd worden, op inductie koken is ook het plan, maar pas als de nieuwe keuken is geplaatst. En niet te vergeten alle kosten. Mooie plannen, maar ja zo’n verbouwing kost geld en de transitie naar gasloos wonen ook… Genoeg om over na te denken waarbij de grootste vraag is ‘kom ik wel uit met het te besteden bedrag?

 

Heb jij ook vragen, net als Anne-Marie?

Stuur dan een e-mail naar morgeninvenlo@venlo.nl of bel naar Peter Hopmans via telefoonnummer 06-52311888. Liever langs komen? Maak dan een afspraak in de Woning van Morgen aan de Scholeksterstaat 35 via bovenstaand e-mailadres.