Bijbehorend project: Gas(t)vrije wijk Hagerhof-Oost

Esther: ‘Inductiekoken bevalt mij uitstekend’

Ik was enorm sceptisch en had al heimwee naar mijn oude pannen en gasfornuis voordat het nieuwe binnen was.

Na de informatiebijeenkomst over Gas(t)vrij Hagerhof-Oost won Esther Noya een inductiefornuis en bijhorende pannenset. Vaak wordt er verwacht van de jongere generatie (26 jaar) dat ze snel en vanzelfsprekend meebewegen in nieuwe ontwikkelingen in de technologie. “Nou zo stond ik er absoluut niet in. Ik was enorm sceptisch en had al heimwee naar mijn oude pannen en gasfornuis voordat het nieuwe al binnen was.”

Nu zijn we inmiddels een jaartje verder en ik kan mij niet meer voorstellen hoe ik het voorheen heb gedaan. Het koken op het inductiefornuis bevalt super. In het begin natuurlijk even wennen en uitproberen maar kan nu niet meer zonder. Het elektrisch koken en de combinatie met de zonnepanelen zorgt niet alleen voor het opwekken en gebruiken van duurzame energie… Het is ook nog mooi meegenomen op de energierekening.

‘Ik zou tegen andere willen zeggen:
Twijfel niet. Het is de moeite, verandering en aanpassen waard.`

Een overstap en een verandering die ik vanuit mijzelf nooit had gemaakt. Ik ben enorm blij dat het allemaal zo gelopen is. Ik zou tegen andere willen zeggen: Twijfel niet. Het is de moeite, verandering en aanpassen waard.