Bijbehorend project: Gas(t)vrije wijk Hagerhof-Oost

8 oktober: Rondje Hagerhof-Oost

De hele middag is er van alles te doen op het grasveld in de Scholeksterstraat, voor de Woning van Morgen. Het evenement is open voor iedereen.

Op zaterdag 8 oktober organiseert een aantal buurtbewoners, in samenwerking met de gemeente en Woonwenz, van 12.00 tot 16.00 uur het Rondje Hagerhof-Oost. De hele middag is er van alles te doen op het grasveld in de Scholeksterstraat, voor de Woning van Morgen. Het evenement is open voor iedereen.

Het Rondje Hagerhof-Oost staat in het teken van gezelligheid en samenwerken. Zo is er verspreid over de wijk een garage sale: buurtbewoners hebben hun opberghok of zolder opgeruimd en verkopen hun spullen vanaf hun eigen oprit of voortuin. Er wordt in samenwerking met de kringloopwinkel en een aantal vrijwillige buurtbewoners een modeshow georganiseerd. De getoonde kleding is daarna te koop. En La Oya Dagbesteding zorgt voor gratis hapjes en drankjes voor iedereen.

Tijdens het Rondje Hagerhof-Oost is ook veel aandacht voor duurzaamheid. Buurtbewoners zijn welkom bij de kraampjes op de duurzaamheidsmarkt en krijgen meer informatie over het verduurzamen van hun huis. De gemeente, Woonwenz, Samenstroom, Goede Buren, Stichting Het Beleg en Incluzio staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Ook wordt informatie gedeeld over het warmtenet waarnaar de gemeente in Hagerhof-Oost onderzoek doet. Tot slot is er een indrukwekkende verzameling zwerfafval van Stichting Venlo Schoon te zien en tonen jongeren uit de wijk hun kunstwerken gemaakt van afval.